divendres, 10 de juliol de 2015

Proper objectiu: estació d’Amer!

La maqueta en H0e de la línia ferroviària d’Olot a Girona continua endavant. 
Ara toca el torn a l’estació d’Amer i ja estem treballant en la construcció dels edificis. 
De moment hem començat per la cotxera:

Aquí podeu veure més fotos del procés de construcció de la cotxera d’Amer.

diumenge, 5 de juliol de 2015

Viatge de Martorell a Súria amb material històric


Diversos socis de la nostra entitat vam assistir el 27 de juny passat al viatge en tren de Martorell Enllaç a Súria amb la locomotora dièsel 1003 i els cotxes “C” (cotxes de fusta o “Martorells”), material històric propietat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Aquí podeu veure unes quantes imatges d’aquest fantàstic viatge que es va portar a terme en un dia de moltíssima calor. 

dimarts, 30 de juny de 2015

Ja tenim 500 seguidors al Facebook!

Aquest mes de juny el Facebook dels Amics del Tren Olot-Girona ha superat els 500 seguidors. Sens dubte és una xifra que ens fa estar orgullosos i ens dona ànims cara al futur.

500 és una bonica xifra rodona a tenir en compte i per això volem donar-vos les GRÀCIES en majúscules per seguir-nos assíduament. GRÀCIES també per compartir-nos i per convidar a amics i coneguts a que ens segueixin.

MOLTES I MOLTES GRÀCIES!!!  

diumenge, 28 de juny de 2015

Inauguració de Scòpic Miniatur Barcelona


Aquest 26 de juny l’Associació Amics del Tren Olot-Girona ha assistit a la inauguració de Scòpic Miniatur Barcelona.

S’anuncia com la maqueta ferroviària interactiva més gran del sud d’Europa i de ben segur que ho serà quan estigui acabada. La inauguració portada a terme corresponia a la primera fase de la maqueta en H0 que ocupa un espai de 300 m2 aproximadament i està previst que a finals de l’any 2016 es dupliqui la superficie amb la posada en marxa de la segona fase. També hi ha un circuit de tren tripulat de 5 polzades, obert anteriorment.

Realment és un gran espai ferroviari molt aconsellable de visitar. A la galeria fotogràfica hem posat algunes imatges de la jornada. 

dimarts, 2 de juny de 2015

Jornada de portes obertes en motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé.

A banda de l’acte institucional previst pel mateix dijous 4 de juny, aquest 2015 s'ha convidat tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer una jornada de portes obertes des del mateix dia 4 fins el diumenge 7 de juny. L’objectiu és acostar els ciutadans als equipament culturals gestionats per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

L’Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) ens hem adherit a la proposta i aquest dissabte 6 de juny, de 17 a 20 hores, portarem a terme una jornada de portes obertes al nostre local social (situat a l’antic magatzem del Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas) on es mostrarà el funcionament de les maquetes ferroviàries a diferents escales i es podrà debatre de diversos temes relacionats amb l’associació i el món dels ferrocarrils.   

Tothom hi està convidat!

diumenge, 31 de maig de 2015

Viatge amb el Tren Groc de la Cerdanya

Avui els Amics del Tren Olot-Girona hem fet una sortida amb el Tren Groc de la Cerdanya amb l’objectiu de donar suport a la campanya que s’està portant a terme contra el tancament d’aquest tren.

Així doncs, diversos membres de l’entitat ens hem desplaçat fins a l’estació de Mont-Lluís on hem agafat el Tren Groc i hem fet el trajecte d’anada i tornada fins a la Tour de Carol.

Abans de tornar cap a Olot també hem aprofitat per fer una breu visita a la població murallada de Mont-Lluís.

Us hem preparat un bon recull de fotografies del Tren Groc fetes durant la sortida.

divendres, 22 de maig de 2015

Caos ferroviari


Una avaria al sistema informàtic del control central d’Adif 
va deixar ahir 80.000 usuaris de rodalies atrapats a trens i andanes

També hi va haver incidències a l’AVE

Va ser un nou dia negre dels que el govern central regala sovint a Catalunya

Podeu llegir el que han publicat d’aquest afer els diaris Ara i El Punt Avui 

dimecres, 20 de maig de 2015

Accident al Pas dels Gegants? Va ser sabotatge!!

L’Arxiu Municipal de Salt, arran de diferents fotografies i testimonis a que ha tingut accés, ha publicat dues entrades molt interessants al seu blog en les quals s’arriba a la conclusió que l’accident que va patir el tren d’Olot al Pas dels Gegants l’any 1946 no va ser tal accident sinó un sabotatge efectuat pels maquis, tal com molta gent sempre havia defensat.

Degut a l’interès del tema, a continuació us copiem literalment les dues entrades incloent les mateixes fotografies que incorporen i els enllaços a la publicació original. Aprofitem per felicitar als responsables del blog de l’Arxiu Municipal de Salt per l’acurada feina de divulgació històrica que porten a terme.    

ACCIDENT O SABOTATGE? 

(Entrada publicada el 14/02/2014 al blog de l’Arxiu Municipal de Salt)

19 de maig de 1946. Un grup de nois i noies del GEiEG pugen al petit tren de la línia Girona-Olot per anar a Les Planes, a l’Aplec Excursionista de Sant Pelegrí de Cogolls. Tenen per endavant un divertit diumenge d’excursió i estan emocionats i excitats. Riuen, fan bromes, s’ho passen d’allò més bé.

A les 6 en punt el tren es posa en marxa, alguns treuen un entrepà i una bota de vi que es passen de mà en mà per fer més distret el pesat viatge. Poca estona després passen de llarg l’estació del Veïnat de Salt. El tren no para en aquesta ocasió, és un tren especial que els ha de dur directament a destí. Per això tampoc no para a l’abaixador de Salt. Per la finestra veuen el campanar de Sant Cugat mentre el tren s’endinsa per les deveses i fa camí cap a la riba del riu Ter per sortejar el difícil pas de la muntanya de Montfullà, allà on sembla que el tren vagi penjat del precipici, just al Pas del Gegant.

El tren és a punt d’entrar a la pronunciada corba quan de sobte una brusca frenada seguida de sotracs i les sacsejades fa caure la gent i que les bosses surtin disparades per tot arreu. Tot són crits, exclamacions i laments mentre el vagó continua la seva infernal carrera desbocada en direcció al riu, però finalment s’inclina perillosament i s’atura abans d’arribar-hi. Ningú entén què ha passat. Alguns tenen cops i contusions i tots estan espantats. Els més decidits obren les finestres i ajuden la gent a saltar a fora del tren i un cop a terra ferma descobreixen la magnitud de la tragèdia.

dimarts, 19 de maig de 2015

Bitllet d’anada a Olot

Durant la nostra participació a RailExpo París 2014 vam rebre la visita de diverses publicacions que es van interessar i fotografiar la nostra maqueta de la línia Olot-Girona

Ara la revista francesa Voie Libre, especialitzada en ferrocarrils de via estreta, n'ha publicat un extens reportatge que ha titulat “Aller simple pour Olot”. 

Podeu llegir-lo en aquest enllaç

divendres, 15 de maig de 2015

Amb el Talgo III fins a Puigcerdà


Organitzat pels companys de l’Associació Amics del Ferrocarril de Badalona – Agrupació 5a Zona, dissabte passat 9 de maig el tren Talgo III “Catalán Talgo” va fer un viatge fins a Puigcerdà.

Diversos membres de la nostra entitat hi vam anar i vam poder fer algunes fotografies del tren a l’estació de destí. Aquí les teniu.