divendres, 19 setembre de 2014

dissabte, 13 setembre de 2014

El tren de Ventas de Zafarraya torna a circular


L’antic tren que feia el trajecte entre Màlaga i Ventas de Zafarraya torna a circular, aquest cop com a tren turístic. 

El 9 de juliol d’enguany s’ha inaugurat la reproducció del tren de vapor original amb un trajecte de 2 quilòmetres i sota el nom de Tren del Llano.

Moltes felicitats a tots els que han fet possible que aquest projecte ja sigui una realitat!!!

diumenge, 7 setembre de 2014

Propera sortida per visitar el Museu del Tren Miniatura RailHome BCN

Tal com tenim previst al calendari d'activitats de l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, el proper dissabte 20 de setembre farem una sortida per visitar el Museu del Tren Miniatura RailHome BCN (a Igualada).

Ens trobarem a les 9,45h a la porta del recinte per portar a terme la visita del museu i de l’espectacular maqueta RailHome BCN. A continuació, qui ho vulgui, podrà visitar el Museu de la Pell d’Igualada. Ens quedarem a dinar a un restaurant assequible per tothom i deixarem per la tarda les visites a la locomotora Balsareny, restaurada fa ben poc, i al local dels companys Amics del Tren d’Igualda.  

La visita és oberta tant a socis de l'entitat com a familiars, amics, coneguts i simpatitzants. El desplaçament el farem en cotxes particulars que sortiran de diversos indrets i, depenent de les persones que finalment ens apuntem, organitzarem més o menys cotxes.

Qui vulgui assistir-hi cal que, el més aviat possible, es posi en contacte amb l'associació indicant el nombre de persones que vindran i si es quedaran a dinar o no (correu electrònic asamtog@trenolot.cat o telèfon 619.067.304).

divendres, 5 setembre de 2014

El tren del Montseny. Un projecte que va quedar al calaix.

La Mancomunitat de Catalunya va preveure un sanatori i un hotel d’un miler de llits a la cota 1.250 del massís i la Diputació va fer un concurs d’idees, l’any 1928, per dissenyar un mitjà de transport per arribar-hi. 

Aquest nou mitjà de transport havia de ser capaç de transportar 1.000 persones en cinc hores fins a l’hotel.

Dos anys després, els nous responsables de la gestió de la muntanya van considerar que la proposta era desmesurada.

Podeu ampliar informació a l’article El tren del Montseny, publicat el 28 d’agost passat a El Punt Avui.

dimecres, 3 setembre de 2014

Una joia abandonada

Un company ens fa arribar aquesta fotografia d’una locomotora Mikado totalment abandonada al municipi de Villarcayo, a la província de Burgos. 

És només una mostra de com l’Estat espanyol segueix tractant el seu patrimoni ferroviari.

dimarts, 2 setembre de 2014

Recordatori d'activitats

Us recordem les activitats previstes per aquest mes de setembre:
  
Obertura del local social
Un cop acabades les vacances, el local social de l'entitat
tornarà a obrir amb el seu horari habitual
Magatzem del Parc de l'Estació - Sant Esteve d'en Bas
Tots els dissabtes, de 17 a 20 hores

Circulació del tren tripulat
Parc de l'Estació de Sant Esteve d'en Bas
Diumenge 14 de setembre, d'11 a 13 hores

Visita a RailHome BCN
Sortida per visitar la maqueta i museu de RailHome BCN
Igualada
Dissabte 20 de setembre

dimecres, 30 juliol de 2014

Aquest agost només fem mitges vacances

Us recordem que, degut a les vacances d’estiu, durant el mes d’agost el local social i el tren tripulat restaran tancats. El dissabte 6 de setembre tornarem a obrir el local amb l'horari habitual i es reprendran totes les activitats programades.

Malgrat això, aquest mes d’agost l'activitat dels Amics del Tren Olot-Girona no s’aturarà, ja que els membres de la junta i altres companys estarem treballant per preparar la nostra participació a la fira RailExpo de París a finals de novembre: una fita molt important per la nostra entitat. És per això que, per qualsevol assumpte, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic i el telèfon.

Aprofitem per desitjar-vos un molt bon estiu!!!

dimarts, 29 juliol de 2014

Rèquiem per l’estació de Bescanó


Ahir es va portar a terme l’enderroc de l’estació de Bescanó. En un tres i no rés les maquines van tirar a terra l’edifici i aquest migdia l’espai que havia ocupat l’antiga estació del ferrocarril ja no era més que una esplanada de sorra.

L’Associació Amics del Tren Olot-Girona vol expressar el seu absolut rebuig a aquest enderroc i a tot el procés que finalment l'ha permés. Entre uns i altres han aconseguit desfer-se d’una estació “que feia nosa”. Una estació que des de fa molts anys havien deixat malmetre fins a convertir-la en un edifici totalment ruïnós. Han fet desaparèixer una part del nostre patrimoni amb més d’un segle d’història.

En aquests enllaços podeu llegir les notícies publicades als diaris ElPunt Avui i Diari de Girona, i a continuació us deixem una de les darreres fotos fetes a l’estació encara en peu.