dilluns, 10 d’octubre de 2016

La maqueta del ferrocarril Olot-Girona s’exposa a MonteliRail


Aquest cap de setmana l’Associació Amics del Tren Olot-Girona marxa a Montelimar (França) a exposar la maqueta de la línia ferroviària Olot-Girona.


L’associació ha estat convidada a participar a l’exposició bianual de modelisme ferroviari MonteliRail, que es porta a terme el 15 i 16 d’octubre a la ciutat francesa.


La maqueta presentada consta de 20 mòduls, que inclouen les estacions d’Olot, Les Preses, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles i Amer, i mesura més de 22 metres lineals de llargada.

divendres, 7 d’octubre de 2016

Cotxes i vagons del Ferrocarril OG a escala G/IIm

A l’Associació Amics del Tren Olot-Girona hem adquirit 4 cotxes i vagons a escala G/IIm que són reproduccions exactes del material mòbil que va circular per l’antiga línia de tren.

- Cotxe de passatgers C7
- Cotxe de passatgers tipus Cp
- Furgó d’equipatges
- Vagó telera amb garita de fre

L’esforç econòmic que hem fet per portar a terme aquesta adquisició ha estat ben important, però malgrat això estem molt satisfets de disposar per fi d’aquestes magnífiques peces d’artesania.


dijous, 6 d’octubre de 2016

Bitllets del ferrocarril Olot-Girona

Per tal d’ampliar el Fons documental i audiovisual del Ferrocarril Olot-Girona, 
la nostra entitat ha adquirit en subhasta un lot de 112 bitllets edmonson de l’antic ferrocarril.dissabte, 1 d’octubre de 2016

Novetats a la biblioteca

Durant el tercer trimestre d’enguany hem ampliat la biblioteca de l’associació amb els següents llibres, els quals estan a disposició de totes les persones associades:

Salmerón i Bosch, Carles. El tren de Caldes. Història del ferrocarril Mollet-Caldes de Montbui. Els trens de Catalunya, 4. Barcelona. Terminus, 1991.

Salmerón i Bosch, Carles. Els ferrocarrils catalans III. El material motor i mòbil. Els trens de Catalunya, 6B. Barcelona. Terminus, 1989.

Salmerón i Bosch, Carles. Els ferrocarrils catalans IV. Arquitectura i arqueologia industrial. Els trens de Catalunya, 6C. Barcelona. Terminus, 1991.

Salmerón i Bosch, Carles. El tren del Vallès. Història dels ferrocarrils de Barcelona a Sabadell i Terrassa. Els trens de Catalunya, 13B. Barcelona. Terminus, 1988.

Salmerón i Bosch, Carles. El metro de Barcelona. Història del ferrocarril metropolità de Barcelona. Els trens de Catalunya, 16. Barcelona. Terminus, 1992.

Salmerón i Bosch, Carles. El metro de Barcelona II. Història i tècnica. Els trens de Catalunya, 17. Barcelona. Terminus, 1992.

dimecres, 28 de setembre de 2016

Proves de funcionament de l'estació d'Amer

Per manca d'espai encara no havíem pogut muntar junts els 3 mòduls que formen l'estació d'Amer de la maqueta OG.

Gràcies al nou local, aquest dissabte passat ho vam poder fer i vam dedicar matí i tarda a fer les pertinents proves de funcionament i circulació.


dimarts, 20 de setembre de 2016

Trasllat de la maqueta OG al local del carrer Terrassa

Aquest dissabte passat uns quants socis vam dedicar el dia a una jornada de treball a l'associació.

Primerament vam fer endreça i neteja d'una part del nou local i després vam traslladar la maqueta OG des de l'edifici de l'Hospici, on estava guardada, fins al carrer Terrassa.

Per cert! La sortida dels mòduls de l'Hospici va estar ben controlada pel nostre gegant ferroviari, que es trobava al pati amb d'altres peces de la faràndula garrotxina.


dijous, 15 de setembre de 2016

DR 99 6101

L'associació ha adquirit nou material motor en H0m per circular per la maqueta OG. 
Es tracta de la locomotora vapor-tènder 0-3-0, DR 99 6101, de la marca Tillig.

dimarts, 23 d’agost de 2016

Finalitzats els mòduls de l'estació d'Amer

Ja hem finalitzat el tercer i últim dels mòduls de l'estació d'Amer!

Per tant, a hores d'ara, ja tenim complet el tram d'Olot a Amer de la maqueta en H0m (escala 1:87) de la línia ferroviària Olot-Girona.Més imatges aquí

dimecres, 3 d’agost de 2016

Horari d'estiu de l'ASAMTOG

Degut a les vacances d’estiu el local social de l’Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) estarà tancat durant el mes d’agost. Així doncs, no tornarem a obrir fins el dissabte 3 de setembre.

El tren tripulat SI que circularà el diumenge 14 d'agost. Us hi esperem!!!

dimarts, 26 de juliol de 2016

La maqueta OG a ForoTrenes


Al fòrum de debat del web ForoTrenes hi ha un fil sobre la Maqueta del Ferrocarril Olot-Girona de la nostra entitat, en el qual es parla de diversos temes tècnics relacionats amb la seva construcció.

Aconsellem a tothom qui estigui interessat en la construcció de maquetes que hi doni un cop d'ull. Segur que tots plegats podem aprendre alguna cosa!