dissabte, 1 de gener del 2011

ASSOCIACIÓ AMICS DEL TREN OLOT-GIRONA

Fundada l’any 1999, l’Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) és una entitat cultural, no lucrativa i oberta a tothom que agrupa a persones interessades en els ferrocarrils i, molt especialment, en l’antic ferrocarril que feia el trajecte d'Olot a Girona.


A l’associació treballem per preservar la memòria del ferrocarril Olot-Girona i fomentar-ne el coneixement, així com per recuperar, restaurar, conservar i catalogar tot el material ferroviari i documentació d'aquest ferrocarril, posant sempre a l'abast de les persones interessades tot el material i la informació de que disposem.

L’objectiu principal de l’associació és la creació del Centre d’Interpretació del Ferrocarril Olot-Girona (CIFOG) el qual s’ubicarà a l’edifici de l’antiga estació d’Olot. L’equipament permetrà una exposició permanent sobre el ferrocarril, la mostra del material mòbil real i de la col·lecció d’objectes del tren d’Olot, l’arxiu del fons documental i audiovisual, i el visionat d’una gran maqueta totalment operativa de tota la línia ferroviària Olot-Girona. El projecte també proposa la construcció d’un parc ferroviari per a tren tripulat i la recuperació d’un tram de l’antiga línia ferroviària amb la finalitat de que hi circuli un tren turístic.


L’ASAMTOG forma part de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril (FCAF) i aquesta, alhora, està associada al MOROP, una associació a nivell europeu que treballa per la unificació de la normativa entre els constructors i usuaris del modelisme ferroviari. Així doncs, l’entitat participa en la majoriade les activitats que organitza la FCAF: trobades de mòduls i de tren tripulat, excursions, jornades detreball, visites a tallers de ferrocarrils, exposicions, etc. Tanmateix, cada any participa a la Fira ExpoTren de Lleida (saló dedicat a l’oci i al modelisme ferroviari) i a la Fira de Sant Lluc d’Olot.

Junta directiva
President: Ignasi Riera i Blanch
Secretari: Antoni Serra i Rucarols
Tresorer: Alfons Solà Roca
Vocal: Jordi Campderrich Roca

Local Social
Carrer Terrassa, 5
17800 Olot
La Garrotxa

Adreça postal
Apartat de Correus, 143
17800 Olot

Informació i contacte
Tel. 619 067 304

Dades registrals
Inscrita al Registre d’Associacions de Girona, secció 1a, número 3670