dissabte, 1 de gener de 2011

LOCAL SOCIAL I TREN TRIPULAT


El local social de l'entitat està situat al magatzem del Parc de l'Estació de Sant Esteve d'en Bas davant de l'antiga estació del tren d'Olot, avui reconvertida en escola bressol municipal. L’horari d’obertura és de 5 de la tarda a 8 del vespre de tots els dissabtes feiners de l’any (excepte els que hi hagi altres activitats organitzades per l'associació).

Al local hi ha una biblioteca especialitzada en el ferrocarril Olot-Girona i maquetes ferroviàries en N i H0 (en 2 i 3 carrils) que fan funcionar els associats amb els trens que porten ells mateixos. Sovint s’hi realitzen altres activitats com projeccions de documentals ferroviaris i tallers diversos.

Tren tripulat

Al costat del local social de l'entitat tenim construit un petit circuit de tren tripulat de 5 polzades (galga de 127 mm), el qual fa un recorregut de 130,40 m pel mateix parc. En diversos dies determinats de l'any posem en circulació aquest tren, format per la locomotora ‘Talena’ i 3 vagons per portar passatgers.

Per accedir al tren tripulat entreguem un bitllet que és una fidel reproducció dels antics bitllets de cartró del tipus ‘Edmonson’ del ferrocarril d’Olot a Girona. Per a confeccionar-los s’ha tingut en compte el tipus de lletra i disseny dels bitllets originals que la companyia del ferrocarril d’Olot a Girona entregava als viatgers durant la decada de 1960. D’aquesta manera ajudem a recordar, a grans i petits, la història del nostre ferrocarril.

Cada any ens adherim a la ‘Jornada de Solidaritat Via 0’ en la que, seguint les directrius de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril (FCAF), un cop a l'any els petits trens de Catalunya destinen els donatius de la jornada a una entitat que treballi en el món de la solidaritat.

Sabeu arribar-hi?

Sant Esteve d'en Bas es troba situat al bell mig de la Vall d'en Bas, 6 quilòmetres al sud d'Olot, a la carretera C-152 que uneix la capital de la Garrotxa amb Sant Coloma de Farnés i molt a prop de la boca garrotxina del túnel de Bracons.


Un cop al poble ens trobaràs de seguida. Estem al Parc de l'Estació, davant mateix de l'antiga estació i molt a prop del camp de futbol i la piscina municipal.

42º 07' 05" N ; 2º 27' 13" E
La Vall d'en Bas entre Avda. Fernando la Parte i carrer Ample