dimecres, 19 de desembre del 2012

Els dos cotxes del tren d'Olot es queden a casa

Acte de presentació del ‘Projecte de restauració i conservació dels cotxes de viatgers C8 i C11 de l’antic Ferrocarril Olot-Girona’

Aquest estiu els dos cotxes de viatgers de l’antic tren d’Olot que tenim a la capital de la Garrotxa van estar a punt de marxar de nou, ja que el conveni de cessió temporal signat al seu dia així ho establia. Malgrat que l’Ajuntament d’Olot sempre ha mostrar la voluntat de mantenir els vehicles ferroviaris a la ciutat, la situació econòmica actual no els permetia d’assumir el cost econòmic de la restauració. És per això que l’Associació Amics del Tren Olot-Girona va agafar el compromís de tirar endavant la seva restauració i així evitar que els cotxes haguessin de marxar.

Gràcies a això, es va poder signar un nou conveni de 3 anys de durada entre l’Ajuntament d’Olot, el Centro de Estudios Históricos del Ferrocarril Español i l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, en el qual s’estableix que els membres de la nostra entitat seran els encarregats de dur a terme els treballs de restauració dels dos cotxes, dins de les nostres possibilitats; l’Ajuntament d’Olot es farà càrrec del cost dels materials i el Centro de Estudios donarà el vistiplau al projecte de restauració que haurà d’estar redactat abans de 6 mesos.

Així doncs, aquest divendres passat es va superar el darrer escull i la nostra entitat va fer la presentació del ‘Projecte de restauració i conservació dels cotxes de viatgers C8 i C11 de l’antic Ferrocarril Olot-Girona’. El projecte va ser aprovat amb nota per tots els presents, per la qual cosa ara ja si que podem afirmar que els dos cotxes del tren d’Olot es queden definitivament a casa.

A l’acte, que es va portar a terme en el mateix recinte on ja s’ha començat a treballar en la restauració dels antics cotxes de viatgers, hi van assistir representants de l’Ajuntament d’Olot, del Centro de Estudios Históricos del Ferrocarril Español, dels Museus d’Olot, de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, del Centre de formació Aula-Format Olot i de l’associació amfitriona, els Amics del Tren Olot-Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada