dimecres, 17 de juliol del 2019

Gran participació en el cap de setmana del tren d'Olot

Aquest passat cap de setmana s’han portat a terme els actes organitzats per commemorar els 50 anys de l’últim viatge del tren d’Olot.

El vespre del divendres 12 de juliol, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, es va fer la xerrada “50 anys sense el tren d’Olot” a càrrec de l’historiador Joan Carles Salmerón, amb la presència de Pep Berga, alcalde d’Olot, Pere Macias, exalcalde d’Olot i exconseller de la Generalitat de Catalunya, representants de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril i membres de diverses entitats relacionades amb el món del ferrocarril. En l’acte, que ha estat molt amè i ha omplert totalment la sala, s’ha parlat de la història del tren així com de propostes i alternatives de futur que es podrien implantar a la Garrotxa per recuperar el transport ferroviari.


Dissabte 13 de juliol, matí i tarda, al local dels Amics del Tren Olot-Girona, es va veure circular la maqueta ferroviària de la línia Olot-Girona en H0m (escala 1:87), que actualment està construïda des d’Olot fins al Pasteral. Alhora, després de mesos de treball, també es va estrenar el documental "FC OG fa 50 anys" realitzat per l’Associació Amics del Tren Olot-Girona i que és una acurada selecció de filmacions inèdites del tren d’Olot gravades per Lluís Serra l’any 1969. El documental, de 16 minuts de durada, es va reproduir diverses vegades i va tenir una excel·lent acollida entre les persones assistentes.




I finalment, diumenge 14 de juliol es va rebre la visita de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona per visitar la maqueta OG, visionar el nou documental i visitar l’exposició de fotografies de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. A continuació es va portar a terme un dinar de germanor de les dues entitats ferroviàries conjuntament amb l’Agrupació Sardanista Olot.


Un agradable cap de setmana en el que més de 350 persones han gaudit i recordat el tren d’Olot amb algun dels diversos actes organitzats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada