dimecres, 6 de novembre del 2013

Recuperem la locomotora de vapor Mataró

Des de mitjans de 2012, la Mataró, la rèplica de la primera màquina de vapor que va circular pel nostre país i que custodia el Museu del Ferrocarril de Catalunya, es troba apartada pendent de finançament per reparar. Per fer-hi front, ja està en marxa la campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami Recuperem la locomotora de vapor Mataró, promoguda pel Grup de Treball Permanent de Patrimoni del Ferrocarril.

La impossibilitat d’assumir l’alt cost que suposava la intervenció amb fons públics, ha fet buscar vies alternatives i, sobretot, col·laboratives. Renfe farà una aportació de 41.000 euros que cobrirà una primera fase de reparació, tot i que no permetrà posar-la en funcionament. En aquests moments ens fa falta la solidaritat de la ciutadania per aconseguir 31.000 euros abans de 40 dies per culminar tot el procés i que la Mataró torni a circular.

Es poden fer diferents tipus d’aportacions econòmiques a la campanya, segons les possibilitats de cadascú, i totes tenen recompenses associades. Esperem que tant empreses, com entitats, com particulars se sumin a recuperar un patrimoni que és de tots.

No és casualitat que la campanya s’iniciï el mateix dia que es compleixen 165 anys del primer viatge Barcelona-Mataró. Desitgem que la Mataró celebri el proper aniversari ocupant el seu lloc al Museu del Ferrocarril, totalment restaurada. Segur que us ho agrairà a tots els que l’hagueu ajudat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada