dilluns, 5 de maig del 2014

Els Amics del Tren Olot-Girona col·laborem amb el Changing Tracks

Tal com ja us vam avançar el passat 16 de febrer, el projecte europeu Changing Tracks d’arts visuals i digitals contemporànies té com a objectiu transformar antics traçats ferroviaris en espais d’exposició artística a l’aire lliure per acostar l’art contemporani cercant la complicitat ciutadana. Es tracta d’involucrar nous públics per a l’art contemporani mitjançant la col·locació de les obres d’art en espais d’exposició i exhibició no tradicionals, eliminant així les barreres a la participació i proporcionant oportunitats per atreure una àmplia gamma d’usuaris d’oci i recreatives.

El projecte arriba a Olot aquesta primavera amb la transformació d’un tram de la via verda a partir de la mirada de l’artista irlandesa Aideen Barry, la qual ha trobat la inspiració per la seva aportació a Changing Tracks en una obra del segle XIX, “Consells per a senyores viatgeres”. Crearà un recorregut personal integrat per més de 30 obres de vídeo en format stop-motion i que estaran ambientades en diferents indrets del Regne Unit, Irlanda i Espanya. La seva instal·lació, que s’ubicarà a Olot en el tram del carril-bici que va des de les Fonts de Sant Roc fins Les Preses per l’antic traçat del carrilet, suposarà una particular guia on l’espectador intervindrà en l’elecció del viatge de la protagonista que l’artista irlandesa situa en el centre del seu relat, convidant als espectadors a interactuar amb el projecte artístic que ha imaginat. L’obra culminarà amb la publicació d’un llibre.

Aideen Barry, que compta amb l’assessorament ferroviari de l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, ha publicat al web de Changing Tracks l’article Workshop meetings in Westport and Olot (traducció al català aquí) on explica com avança el projecte i el gran entusiasme i col·laboració que està trobant a la Garrotxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada