diumenge, 25 de maig del 2014

Visita al Petit Tren de les Mines i al Museu de les Mines de Cercs

Ahir dissabte, diversos membres de l’Associació Amics del Tren Olot-Girona vam efectuar una sortida a l’Alt Berguedà per visitar el Petit Tren de les Mines i el Museu de les Mines de Cercs.

El Petit Tren de les Mines està situat a Vallcebre i és un petit tram d’un antic traçat ferroviari miner, abans totalment desaparegut, que ha recuperat l’Associació Trens Miners Turístics, per on hi circula material ferroviari miner preservat i restaurant per la mateixa entitat.

Una autèntica explotació ferroviària que permet l’accés dels passatgers fins a la boca de la Mina Nova de Coll de Pradell i amb la voluntat de continuar ampliant el traçat i recuperar la totalitat de la mina.

Aquí teniu una bona colla de fotografies d'aquest tren.

No volem deixar d'agrair les atencions i explicacions rebudes tant per en Francesc com pels seus dos companys de l’entitat berguedana. Gràcies amics i endavant amb el projecte!!! 

A continuació ens vam desplaçar fins a la colònia minera de Sant Corneli per visitar el Museu de les Mines de Cercs. Un museu de tècnica i d'història, dedicat monogràficament al carbó. 

Consta d’una exposició permanent dedicada a la importància de les infraestructures mineres així com a la vida quotidiana al peu de la mina que té com a fil conductor la colònia minera de Sant Corneli i la seva gent a partir de la festa, l'esbarjo, el treball de les dones, l'escola, el dispensari, l'empresari i l'empresa, els treballadors i les seves reivindicacions socials i laborals.  

També es visita un habitatge miner, es contempla un audiovisual sobre la conca minera de l'Alt Berguedà i es finalitza amb una visita guiada a l'interior de la mina on s'analitzen les condicions de treball al llarg del temps.

Més fotografies del Museu de les Mines de Cercs aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada